Danja Raven glutenvrijmetmij.nl

Toen ik (Danja – aangenaam!) voor de zoveelste keer een hap wilde nemen van mijn glutenvrije boterham en mijn sneetje onder de lichte aanraking van mijn vingers in kruimelige stukken in mijn schoot belandde, besloot ik dat het genoeg was. Na jarenlang boterhammen uit elkaar trekken tijdens het besmeren met boter, zakken glutenvrij brood kopen die eenmaal thuis klaar waren om aan de eendjes te voeren en gortdroge, plakkerige happen wanhopig uit mijn gehemelte wegspoelen, was het tijd voor actie. Zelf lekker glutenvrij brood bakken moet toch niet zoooo moeilijk zijn?

Glutenvrij brood van de bakker

Dat er lekker glutenvrij brood bestaat dat wist ik al lang. Hier en daar duikt er eens een glutenvrij bakkertje op dat best aardige broodjes verkoopt voor ACHT EURO! En hoewel mensen met bewezen coeliakie recht hebben op belastingvoordeel – ja echt! – kan ik niet tientallen euro’s per week uitgeven aan de luxe van een snel bammetje. En we weten allemaal dat dat soms wel zo prettig is, zo’n glutenvrije boterham op zak. Gewoon omdat er regelmatig geen plek te vinden is waar je kunt eten en je daarom de hele middag met honger rondloopt. Herkenbaar? Hoewel er natuurlijk een miljoen andere glutenvrije ontbijtjes en lunches te bedenken zijn die je thuis kunt maken en meenemen, gaat er gewoon niets boven een lekkere verse en vooral simpele boterham van de bakker, toch?

Zelf glutenvrij brood bakken

Oké, die glutenvrije bakker op iedere straathoek zit er voorlopig denk ik niet in. Maar hé, niemand zegt dat we het heft niet in eigen handen kunnen nemen toch? Dus als jij net als ik behoefte hebt aan een simpeler glutenvrij leven mét lekkere glutenvrije boterhammen in je achterzak, dan ben je hier aan het juiste adres. Via Glutenvrijmetmij.nl help ik je om jouw leven met coeliakie makkelijker (en lekkerder!) te maken. Want als je het glutenvrij brood bakken eenmaal onder de knie hebt – en dat kost echt niet zo veel tijd en is ook helemaal niet zo moeilijk of eng als je misschien denkt – gaat er een wereld van heerlijke simpele ontbijtjes en lunches voor je open.

Boterham met kaas, anyone?

Liefs,

Mij